MITEN TULISI RUKOILLA? (osa 3)

Rohkaisua rukoustehtävään ja rukoustaisteluun lasten puolesta heidän hyväkseen

 

Lupaus

Minkä muun suurenkaan kansan jumalat ovat yhtä lähellä omaa kansaansa kuin Herra, meidän Jumalamme? Hän on meitä lähellä aina, kun me häntä rukoilemme. (5. Moos. 4:7)

 

Miten tulisi rukoilla? (osa 3)

Neljänneksi meidän on hyvä rukoilla yhdessä toisten kanssa ja asiasta sopien.

Yksin rukoilemiseen saattaa väsyä, varsinkin jos rukousvastauksia ei näy eikä kuulu. Sen vuoksi meidän ei kannata jäädä yksin huolinemme, vaan rukoilla yhdessä. Opettaahan Jeesus:

Minä sanon teille: mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään. (Matt. 18:19-20)

Onko sinulla rukousystävä? Voitko rukoilla yhdessä toisten aikuisten kanssa? Itselleni myös kännykkä, tekstiviestit, sähköposti, skype ja whatsapp ovat olleet korvaamattomia apuja silloin, kun en ole päässyt kasvotusten jakamaan rukousaiheita toisten kristittyjen kanssa. Jeesus itse on luvannut olla kanssamme, kun olemme koolla Hänen nimessään.

 

LOPUKSI

On rohkaisevaa muistaa, että Jumalan Pyhä Henki auttaa meitä esirukoustehtävässämme.

Myös Henki auttaa meitä, jotka olemme heikkoja. Emmehän tiedä, miten meidän tulisi rukoilla, että rukoilisimme oikein. Henki itse kuitenkin puhuu meidän puolestamme sanattomin huokauksin. (Room. 8:26)

Taistelu lapsista ja heidän sieluistaan on kovaa, mutta peliä ei ole menetetty! Jokainen lapsi tarvitsee kuitenkin rinnalleen ja tuekseen oman esirukoilijan. Kukahan odottaa tällä hetkellä meidän rukousmuistamistamme: oma lapsi, sukulaislapsi, kummilapsi, hoitolapsi, oppilas, naapurin lapsi vai kenties lapsi jossain kauempana? Ympäröidään kaikenikäiset lapset ja nuoret niin Suomessa kuin muuallakin rukouksen suojaan ja johdatukseen!

Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta. (Ef. 6:18)

Rukoilemme

Pyhä Jumala, Sinä tunnet meidät ja tiedät, kuinka vaikeaa rukousvastausten odottaminen joskus on. Kiitos, että olet antanut Pyhän Hengen avuksemme, jotta emme väsyisi rukoilemaan. Anna meille myös ainakin yksi rukousystävä, jonka kanssa voimme jakaa rukousaiheitamme. Sinun kaikkivaltiuteesi, viisauteesi ja rakkauteesi luottaen suljemme kaikki ne lapset suojelukseesi, jotka olet antanut elämäämme tai laskenut sydämellemme. Pyydämme Jeesuksen nimessä, että Sinun hyvä tahtosi pääsisi toteutumaan heidän elämässään. Aamen.

 

Yhteisessä rukouksessa jatkaen

Päivi Poukka

www.aurinkonousee.fi

aurinkonousee.fi@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/kasvuvoimaa