RUKOUSKESÄ

 

Tule, Pyhä Henki, tänne, laskeudu taivaasta alas meidän sydämissämme Kristusta kirkastamaan.

 

Kesä

Japanissa kevät on mukavan (ja sopivan) lämmintä aikaa, jolloin siellä puhkeaa sellainen kukkarunsaus, jota Pohjolan suomalainen ei lakkaa koskaan ihmettelemästä ja ihailemasta! Tämä vuonna myös Suomessa olemme saaneet iloita tavallistakin kauniimmasta keväästä ja kesän alusta, mikä on toivottavasti auttanut niin suurempia kuin pienempiä koronarajoitusten keskellä. Korona-rokotusten päästyä maassamme hyvään vauhtiin toive vapaammasta ja turvallisemmasta elämästä on tullut päivä

päivällä lähemmäksi toteutumistaan. Japanissa valitettavasti rokotukset eivät ole edenneet yhtä nopeasti, vaikka siellä taloudelliset resurssit pandemiaan hoitamiseen ovatkin hyvät.

Helluntaina vietimme Pyhän Hengen vuodattamisen, kirkon syntymisen ja lähetystyön alkamisen aikaa. Niinpä kesällä elämme kirkkovuoden mukaan helluntain jälkeistä aikaa. Voimme siis hyvällä syyllä sisällyttää päivittäisiin rukouksiimme vanhan helluntairukouksen, jolla tämän kirjeemmekin aloitimme.

Helluntairukous sopii myös korona-elämän keskelle niin täällä kuin Japanissa. Pyydämmehän siinä tarpeellista apua ja voimia jaksamiseen:


Tule köyhän apu, tule lahjain antaja, tule sielun kirkkaus,
sinä paras lohduttaja, sielun hyvä vieras ja suloisin lämpö.

Kesätyö

Nyt kun Suomi alkaa pikkuhiljaa avautua, voimme taas kokoontua turvanäkökohdat huomioiden messuihin ja myös meillä on mahdolli-suus pitää lähetysasiaa paremmin esillä. Tämän kesän suurin lähetys-työprojektimme on videojumalanpalvelusten valmistaminen Japaniin. Jotta Tokion Suomi-kirkon lähettiperhe, Yoshimuran Päivi, Hiroaki ja Essai, voisivat pitää viime vuonna koronan takia väliin jääneen Suomen-kautensa, jumalanpalvelukset on sovittu hoidettaviksi kotimaasta käsin YouTube-videoiden välityksellä. Muihin töihimme sovittaen lupasimme tehdä heinäkuuhun neljä ja syyskuuhun kaksi jumalanpalvelusta Havukaisen Mari-Liisan ja Timon hoitaessa elokuun. Niinpä japaninkielinen messukaava, Raamattu ja virsikirja on taas kaivettu esille, suunnittelu sekä saarnankirjoitus ja harjoittelu käynnistetty. Myös kamera, äänityslaite ja tietokone tarpeellisine äänen-, kuvan- ja videokäsittelyohjelmineen ovat päässeet ahkeraan käyttöön. – Kesä tuokoon itse kullekin riittävästi virkistystä, mutta olemme sitten työssä tai lomalla, meidän on hyvä muistaa:

Työssä sinä olet lepo, helteessä virvoitus, murheessa lohdutus. Sinä kaikkein pyhin kirkkaus ja valo, täytä uskollistesi sydämet.

Kesäsade, ’luumusade’, Hengen sade

Japani on tällä hetkellä siirtymässä noin kuukauden kestävään sadekauteen. Sen nimi tsuyu on sanatarkasti käännettynä ’luumusade’, sillä sadekausi ajoittuu sopivasti luumujen kypsymisen aikaan. Se tuo tullessaan myös komeat hortensiat sekä pimeässä lentävät tulikärpäset. Sadekausi ei merkitse yhtämittaista sadetta, mutta nostaa kyllä ilman kosteusprosenttia reippaasti, mikä puolestaan edistää riisin kasvua pelloilla. Kostean hautovan sään negatiivisena puolena on, että se hankaloittaa päivittäistä pyykin kuivausta ja edistää homeitiöiden lisääntymistä. Sadekauden lämpötilan vaihtelut ja etenkin kuumat päivät aiheuttavat monille pahoinvointia ja lämpöuupumusta.

Tämän vuoden helluntaina saimme iloisia uutisia Suomi-kirkolta, jossa Martin entisen seurakuntanuoren, nykyään nuoren rouvan, toinen lapsi otettiin pyhässä kasteessa Jumalan lapseksi ja seurakunnan jäseneksi. Kaksi vuotta sitten pääsiäisenä Martti sai olla kastamassa hänen isoveljeään. Kuten kesäsateen myös Pyhän Hengen tärkein tehtävä on elvyttää ja luoda uutta elämää. Siksi voimme rukoilla niin pienen lapsen ja hänen perheensä kuin myös itsemme ja omien perheittemme puolesta:

Ilman sinun voimaasi ei ole mitään viatonta. Pese se, mikä saastainen on, kastele se, mikä kuiva on, paranna, mikä haavoitettu on, pehmitä, mikä kova on, lämmitä, mikä kylmä on, etsi kaikkia eksyneitä.

Kutsu kesärukoukseen

Meillä kaikilla on omat ilomme ja surumme. Kiitetään lahjoista niiden antajaa, Jumalaa, ja kannetaan myös murheemme Hänelle, parhaalle lohduttajallemme. Pyydetään myös lähetysrakkautta, jotta jaksamme yhdessä ja kukin omalla paikalla jatkaa tärkeää lähetystyötä kesälläkin! Tehdään tästä kesästä rukouskesä!

Anna uskollisillesi, jotka sinuun turvautuvat, pyhät lahjasi. Anna uskon vahvistusta, anna autuas loppu, anna iäinen ilo.

Yhteistyöstä kiittäen ja iloiten Päivi & Martti

 

Kiitetään

– Japanin taloudellisista resursseista hoitaa koronapandemiaa!

– Mahdollisuudesta tehdä lähetystyötä myös matkojen päästä!

– Rukouksen suuresta mahdollisuudesta!

Rukoillaan

– Koronakorotusten ripeämpää etenemistä Japanissa, jotta seurakuntalaiset ja muut uskaltaisivat ja pystyisivät kokoontumaan turvallisesti taas kirkoissa.
– Heinä- ja elokuisten videojumalanpalvelusten valmistamisen, netin kautta leviämisen ja sen puolesta, että Sana saisi synnyttää ja vahvistaa uskoa monien sydämissä.
– Yoshimuran perheelle hoitavaa Suomen kautta ja seurakuntalaisille voimia ja varjelusta Japanin kosteankuuman korona-kesän keskelle.

Katso myös UUSI rukouskalenteri: https://issuu.com/sley/docs/rukouskalenteri2021_web