MITEN TULISI RUKOILLA? (osa 1)

– Rohkaisua rukoustehtävään ja rukoustaisteluun lasten puolesta heidän hyväkseen

 

Lupaus

Minkä muun suurenkaan kansan jumalat ovat yhtä lähellä omaa kansaansa kuin Herra, meidän Jumalamme? Hän on meitä lähellä aina, kun me häntä rukoilemme. (5. Moos. 4:7)

 

Miten tulisi rukoilla? (osa 1)

Niin, miten meidän tulisi rukoilla? Elämä on lahja, hieno lahja, mutta kuten tiedämme kokemuksesta, ihmiselämä sisältää monenlaista vaivannäköä ja taistelua. Elämäntaistelussa on myös hengellinen ulottuvuutensa, jossa ratkaistaan, kumpi hallitsee ihmisen elämää, Jumala vai Sielunvihollinen. Tästä hengellisestä taistelusta Omartian kirjoittaa: ”Kun me emme rukoile, on kuin istuisimme taistelukentän sivupenkeillä katselemassa lapsiamme ammuttavan joka puolelta. (Mutta) kun me rukoilemme, me taistelemme yhdessä heidän kanssaan soveltaen Jumalan voimaa heidän puolestaan.”

Hengellisessä taistelussa vastustamme vihollista tehokkaimmin, kun rukoilemme Raamatusta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Otan esille neljä neuvoa.

Ensinnäkin meillä on mahdollisuus rukoilla Jumalan Sanaan vedoten.

Voimme vahvistaa rukousta vetoamalla Jumalan omaan Sanaan. Jeesuskin vastusti Sielunvihollista sanomalla: On kirjoitettu. (Matt. 4:7) Jumala lupaa, että hänen Sanansa täyttää sen tehtävän, jonka Hän sille antaa, ja saa menestymään kaiken, mitä varten Hän sen lähettää.

…niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin. (Jes. 55:11)

Lainatakseni Omartianin sanoja: ”Jos me myös julistamme Jumalan Sanaa rukouksissamme, silloin me ammumme vihollista voimallisella aseella, jota hän ei voi voittaa.” Eikö olekin upeaa!

Rukoilemme

Rakas taivaan Isä, kiitos, että olet kiinnostunut asioistamme ja kutsut meitä rukouksessa jakamaan niitä kanssasi. Sinä tiedät niin lasten kuin omatkin elämän taistelumme. Kiitos, että emme ole niissä yksin! Auta meitä hiljentymään Sanasi äärellä, jotta pystyt varustamaan meitä rukoustehtäväämme varten lasten ja heidän elämänsä puolesta. Vahvista uskoamme anoessamme Sanaasi vedoten, ja auta meitä riippumaan lupauksissasi. Aamen.