MIKSI RUKOUS ON TÄRKEÄ? (OSA 2)

 

– Rohkaisua rukoustehtävään ja rukoustaisteluun lasten puolesta heidän hyväkseen

 

 

 

 

Lupaus

Minkä muun suurenkaan kansan jumalat ovat yhtä lähellä omaa kansaansa kuin Herra, meidän Jumalamme? Hän on meitä lähellä aina, kun me häntä rukoilemme. (5. Moos. 4:7)

 

Miksi rukous on tärkeä? (osa 2) 

Rukous lasten puolesta on tärkeä myös aikuiselle. Miksi? Siksi, että rukoileminen on vanhemman voimavara. Kukaan ei ole valmis vanhemmaksi eikä täydellinen esimerkki lapselle. Vajavaisuudestamme huolimatta Jumala on antanut kuitenkin kasvattamisen vastuullemme. Onneksi meitä ei ole jätetty selviämään tehtävästä omin voimin. Erään kirjan otsikko Rukoilevan vanhemman voima pysäytti minut. Kirjoittaja Stormie Omartian, itsekin äiti, oli ymmärtänyt, että rukoileminen lasten puolesta vahvistaa myös rukoilijaa itseään vanhempana ja aikuisena.

Vanhempina meillä on taipumus huolestua lapsen elämää koskevista asioista. Emme voi sille mitään, että kannamme heistä huolta. Huolen seuralaisena mielen valtaa helposti myös murhe. Kuten tiedämme, murehtiminen syö suunnattoman määrän henkisiä ja fyysisiä voimavarojamme. Siksi olisi tärkeää keventää huolitaakkaa riittävän ajoissa ja riittävän usein. Filippiläiskirjeessä neuvotaan:

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. (Fil. 4:6)

Meitä kehotetaan siis rukoilemaan murehtimisen sijaan. Ja jos luemme tarkasti, niin huomaamme, että raamatunkohdassa ei kehoteta rukoilemaan vain silloin tällöin, vaan aina eli siis joka kerta, kun alamme huolestua. Rukousta huolen purkukanavana käyttävälle myös luvataan:

Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil. 4:7)

Rukoilijalle luvataan rauha Jeesuksessa. Rukous on siis vanhemmalle – eli meille kaikille – annettu mahdollisuus viedä huolet Jumalan kannettaviksi ja ottaa vastaan Hänen rauhansa. Näin ollen rukous on murehtimista suositeltavampi vaihtoehto myös lapsen kannalta, jotta emme hermostuksissamme ylireagoisi emmekä tartuttaisi omaa huoltamme häneen.

Rohkaisenkin meitä aikuisia pyrkimään murehtivasta vanhemmuudesta rukoilevaksi vanhemmaksi! Rukous on sekä lapsen että vanhemman voimavara.

 

Rukoilemme

Jumalamme, Sinä kehotat tuomaan eteesi kaikki murheemme. Kuinka helposti taakoitummekaan lapsia koskevista asioista. Kiitos, että meidän ei tarvitse jäädä niiden alle, vaan saamme kertoa ja jättää ne aina uudestaan Sinulle! Auta meitä ahkerasti käyttämään tätä rukousmahdollisuutta, jotta sydämemme täyttyisi rauhallasi murheen sijaan ja voisimme siten levollisemmin ja Sinuun luottaen kohdata myös lasten elämän haasteet. Aamen.