MIKSI RUKOUS ON TÄRKEÄ? (OSA 3)

 

– Rohkaisua rukoustehtävään ja rukoustaisteluun lasten puolesta heidän hyväkseen

 

 

 

 

Lupaus

Minkä muun suurenkaan kansan jumalat ovat yhtä lähellä omaa kansaansa kuin Herra, meidän Jumalamme? Hän on meitä lähellä aina, kun me häntä rukoilemme. (5. Moos. 4:7)

 

Miksi rukous on tärkeä? (osa 3)

Rukous on tärkeä siksi, että Jumala sekä kehottaa rukoilemaan että lupaa kuulla rukouksemme. Muistamme muun muassa sairasvuoteen äärelle annetun Raamatun lupauksen:

Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan. (Jaak. 5:16)

Rukouksesta on hyvä muistaa kolme asiaa:

1) Rukouksessa vaikuttava voima on Jumalan, ei meidän. Juha Vähäsarjan sanoin: ”Rukous tarkoittaa vain hätänsä tuomista Jumalalle, ei muuta. Rukous (itsessään) ei paranna, pelasta tai tee muutakaan ihmeellistä. Jeesus pelastaa, parantaa ja kuulee hätämme. Jostain syystä … Jumala on kuitenkin sitonut ihmisen auttamisen rukoilemiseen. Hän kehottaa rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja lähestymään asioinemme rohkeasti Jumalan armonistuinta.”

2) Jumala kuulee vanhurskaan, hänelle kuuluvan, rukouksia ja vastaa niihin mielellään. Jeesus itsehän opetti: Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. (Matt. 7:7-8)

3) Rukous ei ole kuitenkaan mikään toivomusautomaatti. Joudumme odottamaan vastauksia joskus pitkään, ja toisinaan vastaukset ovat toisenlaisia kuin odotimme. Jumala onneksi tietää paremmin sekä omat että lasten tarpeet. Joka tapauksessa aina silloin, kun rukoilemme tapahtuu asioita, joita ei tapahtuisi, jos emme rukoilisi. – Mitä kaikkea rukouksemme vaikuttaakaan tänään lasten elämässä?

Rukoilemme

Kaikkivaltias Jumala, kiitos että saamme rukouksessa olla lähellä ja puhella kanssasi! Kiitos, että olet kiinnostunut meistä ja haluat kuulla asiamme! Opeta meitä luottamaan lupaukseesi, että kuulet kaikki huokauksemme ja vastaat niihin oman viisautesi ja aikataulusi mukaan. Vahvista uskoamme, että jaksamme jatkaa rukousta silloinkin, kun emme näe tai ymmärrä rukousvastauksiasi. Haluamme nytkin jäädä turvallisesti katsomaan, kuinka Sinä toimit meidän ja lastemme elämässä. Aamen.