RUKOUS AIKUISEN JA LAPSEN VOIMAVARANA

 

 – Rohkaisua rukoustehtävään ja rukoustaisteluun lasten puolesta heidän hyväksee

 

 

 

Lupaus

Minkä muun suurenkaan kansan jumalat ovat yhtä lähellä omaa kansaansa kuin Herra, meidän Jumalamme? Hän on meitä lähellä aina, kun me häntä rukoilemme. (5. Moos. 4:7)

 

Rukoushaaste (osa 3)

Me aikuiset olemme kaikki vanhempia. Suomenkielinen isään ja äitiin viittaava substantiivi ’vanhempi’ on nimittäin sama sana kuin adjektiivina käytetty ’vanhempi’. Sana ’vanhempi’ sisältää siis kaksi näkökulmaa. 1) Vaikka emme olisikaan biologisia vanhempia, isovanhempia, kasvattivanhempia tai sijaisvanhempia, olemme kaikki aikuisia ja siis ikämme puolesta vanhempia kuin lapset. 2) Tämä iällinen ja kokemuksellinen vanhemmuus kutsuu meitä ottamaan vastuuta, yhteistä vastuuta, uusista sukupolvista. Meitä tarvitaan ja meitä kehotetaan myös rukoilemaan lasten ja nuorten puolesta. Uskon, että monet meistä ovat saaneet kokea omien vanhempiensa tai isovanhempiensa esirukouksen voiman. Mitä meille yksityisinä ihmisinä ja kansakuntana olisikaan elämässä tapahtunut, elleivät esivanhempamme olisi muistaneet meitä rukouksin? Saakoon vanhempien sukupolvien esimerkki meidät isät ja äidit, isovanhemmat ja kummit, sedät ja tädit, naapurit ja opettajat sekä muut lasten kanssa vuorovaikutuksessa suoraan tai välillisesti olevat ja työskentelevät jatkamaan rukousketjua. Yhteistyöllä on ennenkin saatu suuria aikaan – miksi ei siis nytkin yhteisellä rukouksella?

 

Lopuksi: Vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä… Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta. (Ef. 6:10, 18)

 

Rukoilemme

Rakas taivaan Isä, auta meitä ottamaan tosissamme oma tehtävämme aikuisina ja vastuumme vanhempina. Kiitämme esivanhempiemme rukouksista ja pyydämme: Vahvista meitä voimallasi, niin että jaksaisimme jatkaa rukousketjua omien ja muitten tämän päivän lasten sekä tulevien sukupolvien puolesta. Aamen.