RISTIN TIE – RAKKAUDEN TIE

Ottakaamme opiksemme, pyrkikäämme tuntemaan Herra! Hän tulee, se on varmaa kuin aamun koitto. Hän tulee kuin sade, kuin kevätsade, joka kastelee maan. Hoos. 6:3

__________________________________________

Talvi taittuu – kevät saapuu

Kevät kukkii parhaillaan Japanissa. Somen kautta on ollut ilahduttavaa katsella kauniiden koristekirsikkapuiden, sakuroiden, kukkimista. Maasta työntyvät myös muut kevään kukkaset ilahduttamaan ja virkistämään koronan keskellä eläviä japanilaisia. Huhtikuu on kauneudessaan mitä oivallisin aika aloittaa jälleen uutta talous- ja kouluvuotta. Japanin evankelis-luterilaisessa kirkossa tämä vuodenaika merkitsee monille papille siirtoa ja työn aloittamista uudessa seurakunnassa.

Talvi on taittumassa kevääseen myös Suomessa, vaikka kevät näyttää tavallistakin enemmän keikkuen saapuvan. Mieli jo kurottelee kesää kohti, joka toivottavasti tuo helpotusta koronatilanteeseenkin. Tammikuun alussa mekin molemmat kävimme koronan omikronvarianttimuodossa läpi. Kuitenkin rajoitusten loppumisen myötä on ollut jo ilo varovasti jatkaa vierailujen, messujen ja lähetyskipinöiden pitämistä lähes entiseen tapaan!

 

Videon keinoin

Videotyöskentely Japanin suuntaan on jatkunut syksyn jälkeenkin. Joulutervehdysvideoita lähetimme kymmeneen eri seurakuntaan. Sen jälkeen valmistimme pyynnöstä Suomen luontoa ja vuodenaikoja kuvaavan sekä raamatunlauseita ja musiikkia sisältävän videon Tokion Suomi-kirkon eteistilaan saadun monitorin käyttöön. Talviaiheisen videomme nimi on Fuyu no kansha, ’Talven kiitos’, jonka suomenkielisen version voit käydä katsomassa osoitteessa:https://youtu.be/A2s3vjpPf3w Huhtikuun ensimmäistä sunnuntaita varten valmistimme Suomi-kirkon käyttöön videojumalanpalveluksen. Näin olemme voineet jakaa evankeliumin iloa tekniikan keinoin tilanteessa, jossa lähetysmatkan tekeminen ei ole ollut mahdollista.

 

Pitkällistä yhteistyötä

Maaliskuussa saimme vierailla pitkäaikaisimmassa nimikkoseurannassa Säkylä-Köyliössä, jossa lähetysystävät järjestivät Japanin lähetysillan. (Kuva: Säkylän kirkko) Kokoonnuimme vanhassa pappilassa, joka toi monia muistoja mieleen. Rakennuksessa sijaitsi muinoin kirkkoherranvirasto, jossa Martti nuorena pastorina ja vt. kirkkoherrana kävi lähes päivittäin töissä. Lähetyskurssille lähtiessämme muutimme Säkylän seurakuntatalolta Köyliön puolelle. Näin olemme kulkeneet Säkylä-Köyliön kanssa yhteistä matkaa jo kolmekymmentäkuusi vuotta. Olemme kiitollisia kaikille uskollisesti työtämme rukouksin, taloudellisesti ja konkreettisella avulla tukeneille lähetysystäville – myös sinulle, lähettikirjeen lukijamme!

Rauhanrukous

Kuinka ihanat lähtökohdat saimmekaan Luojaltamme, kun hän loi meidät kuvakseen ja kutsui heijastamaan hänen hyvyyttään. Mutta kuinka kurjasti käytimmekään lahjamme, kun kielsimme kutsumuksemme, käänsimme sydämen Vihollisen puoleen – ja näin vedimme syntiä seuraavan vihanpilven päällemme! Tällä hetkellä saamme katsella synnin rumimpia kasvoja lähellä kotimaatamme, kun ihmisiltä sodanjaloissa riistetään paitsi ihmisarvo myös elämisen oikeus. Pahinta asiassa on kuitenkin se, että paha ei jää vain naapurin puolelle, vaan asuu omassa sydämessäkin. Kuinka ihanaa, että Jumala ei jättänyt ihmiskuntaa oman onnensa nojaan, vaan toteutti pelastussuunnitelmansa uhraamalla oman Poikansa!

– Mikä oikeusmurha kohdallasi tapahtuikaan, Jeesus! Maaherra Pilatus taipui kansan vaatimuksiin, vaikka ei voinut todeta sinua syylliseksi seurannut kuolemantuomio. Pilatuksen tavoin meidänkin olisi helppo pestä kätemme ja julistaa itsemme syyttömäksi saamaasi tuomioon. Sydämemme yhtyy kuitenkin vanhaan rukoukseen: ”Auta armollisesti, että me sydämestämme nöyrtyisimme ja hartaasti tutkisimme pyhää kärsimystäsi ja kuolemaasi, lohduttaisimme sillä itseämme ahdistuksissa, kärsimyksissä ja kuolemankin hädässä sekä etsisimme voitostasi turvaa syntiä ja maailmaa vastaan.” Aamen. (Lainaus vuoden 1913 kirkkokäsikirjasta)

(Kuvat Unkarin Hévízin kaupungin Holy Spirit -nimisen katolisen kirkon Ristintien viidentoista maalauksen kokoelmasta.)

 

Kiitos pyhä, kolmiyhteinen Jumala,

–  Jeesuksen kulkemasta, elämäämme uudistavasta ristintiestä❣️

–  tekniikan tarjoamista mahdollisuuksista toteuttaa lähetystyötä vaihtelevista ja arvaamattomista maailman tilanteista huolimatta ❣️

–  läsnäolevasta avustasi kaikkialla, missä rukoillaan ja kokoonnutaan nimessäsi❣️

Rukoilemme, että

– vahvistat meitä rakkaudellasi seuraamaan ylösnoussutta ja taivaaseen tien avannutta Vapahtajaamme ja kutsumaan muitakin hänen seuraajakseen ❣️

– säilyttäisimme keskuudessamme ”ensi lähetysrakkautemme” Japania kohtaat ja kutsuisit uusia pappeja ja uusia lähetystyöntekijöitä Japanin seurakuntiin, joissa monet papit ovat lähestymässä eläkeikää❣️

–  siunaat ja johdatat projektilähetystyötämme ❣️

 

Riemullista pääsiäisjuhlaa toivottaen

Päivi & Martti