KAKIA JA BITTIÄ

 

 

 

Hedelmästään jokainen puu tunnetaan. Eihän orjantappuroista koota viikunoita eikä piikkipensaasta poimita rypäleitä. Luuk. 6:44

 

Syksyn satoa

Iloitsemme kovasti, kun kaupan hedelmätiskiltä löytyy taas kauniin oranssisia, muodoltaan isoa tomaattia muistuttavia syksyn herkkuja. Tätä Japanista ja Kiinasta peräisin olevaa ja siellä itsellemmekin tutuksi tullutta kaki-hedelmää (kuvassa ylhäällä) kutsutaan lajikkeen ja kasvumaan mukaan myös persimoniksi (Espanja) tai sharoniksi (Israel). Onko se sinulle tuttu? Raakana kaki on kova ja kitkerä, koska se sisältää paljon parkkihappoa, mutta kypsymisen myötä happo häviää ja kaki muuttuu pehmeäksi ja makeaksi. Mehevää herkkua syödessä mieleen palautuvat monet Japanissa vietetyt syksyt ja sinne tehdyt lähetysmatkat. – Jokohan ensi keväänä pääsisimme turvallisesti hyödyntämään puolitoista vuotta sitten ostetut mutta koronan takia käyttämättä jääneet lentoliput? Suussa sulava kakituo mieleen myös Jeesuksen opetuksen erilaisista puista ja niiden hedelmistä: Ollapa omat hedelmäni yhtä maistuvia kuin makea kaki! Valitettavan raaoiksi, koviksi ja kitkeriksi taitavat hedelmäni useasti jäädä.

Bittien kautta Japaniin

Kesällä avustimme kotimaankaudelle tullutta Yoshimuran perhettä, joiden luona Turussa meillä oli myös ilo vierailla. Tässä kuva: Yoshimuran Hiroaki ja hänen takanaan kuvan ottanut Johanna, Päivi ja Essai sekä Martti ja Päivi. Korona-ajan jatkuessa ”sijaistimme” heitä etänä eli jatkoimme viime kesän tapaan jumalanpalvelusvideoiden tuottamista Tokion Suomi-kirkon kotisivuille. Kotimme muuntui pienimuotoiseksi tv-studioksi, ja tänä kesänä syntyi yhteensä kuusi videota. Työnjakona oli, että Martti toimitti liturgian ja piti saarnat sekä äänitti alku-, loppu- ja virsimusiikin itsensä kanssa, minkä nykytekniikka mukavasti mahdollistaa. Päivi puolestaan luki Raamatun tekstejä ja rukouksia, hoiti kuvituksen, tekstityksen  ja ”palapelin” koostamisen, ennakkoinformoinnin sekä lähetti kokonaisuuden bitteinä You Tubeen ajastettuna alkamaan toivottuina sunnuntaina klo 10.30 Japanin aikaa. Videot kuten muukin toiminta ovat nähtävillä Suomi-kirkon fb-sivulta (https://www.facebook.com/suomikyoukai). 

 

Projektista toiseen

Kesän suurin lähetysprojektimme on siis onnellisesti maalissa. Sydämellinen kiitos rukousmuistamisesta ja -tuesta! Opimme taas monenlaista uutta videon teosta, mitä voinemme hyödyntää seuraavassa projektissa. Suomi-kirkon kokoontumistilan näytölle pyörimään on nimittäin toivottu pari musiikillista Suomi-aiheista videota. Niiden olisi tarkoitus sisältää vuodenkiertoon liittyviä kauniita maisemakuvia, huilu-, kosketin- ja laulumusiikkia sekä rohkaisevia ja lohduttavia raamatunlauseita! Kamerankin edessä ja kanssa on hyvä tehdä työtä, mutta toivomme, että seurakuntaisten kohtaaminen vielä myös paikan päällä tulisi mahdolliseksi. Onneksi pääsimme sentään yhtenä sunnuntaina aamuseitsemältä osallistumaan zoom-kirkkokahveille seurakuntalaisten kanssa, mikä mahdollisti pitkästä aikaa heidän näkemisensä edes ruudun kautta sekä lyhyet kuulumisten vaihtamiset.

Livenä Suomessa

Syksyä kohden koronarajoitusten väheneminen on helpottanut yhteen kokoontumista. Vielä vähän varovasti mutta sitäkin iloisemmin väki näyttää lähtevän messuihin ja muihin tilaisuuksiin. Elokuun alussa vietimme myös Vesilahden Peurakodalla jo perinteeksi tulleen lähetyslauluillan. Saimme nauttia metsän keskellä kauniista kesäillasta, yhteislaulusta, Jumalan Sanasta sekä aidoista nokipannukahveista pullineen! Kuvassa kahvinkeittäjämme, seurakunnan lähetystoimikunnan puheenjohtaja Valto Sorva Salme-vaimoineen Päivin kanssa jutustelemassa.

Kirjeen alussa olleeseen hedelmän tuottamiseen palaten on hyvä muistaa, ettei meidän ole tarkoitus itsessämme tuottaa hyvää, Jumalan tahdon mukaista hedelmää. Se on mahdollista vain, kun olemme liitettyinä oikeaan viinipuuhun, Jeesukseen!

Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. (Joh. 15:4-5)
 

Kiitetään

–  koronarokotusten etenemisestä ja kokoontumismahdollisuuksien lisääntymisestä niin Japanissa kuin Suomessa!

–  tekniikan tarjoamista lisämahdollisuuksista lähetystyössä!

–  Jumalan läsnäolevasta avusta arkielämän haasteissamme ja iankaikkisen elämän toivosta Jeesuksessa kuolemankin edessä!

Rukoillaan

– itse kullekin uskallusta lähteä taas liikkeelle, varjelusta kokoontumisiin Sanan äärellä sekä johdatusta seuraavan lähetysmatkan suhteen.

– uutta ”spurttia”, johdatusta ja siunausta seuraavaan videoprojektiimme.

–  voimia, terveyttä ja siunausta Japaniin palanneen Yoshimuran perheelle sekä seurakuntalaisille koronan vielä vaikuttaessa eri tavoin seurakunnan tilanteisiin ja ihmisten arkielämään.

 

Yhteistyössä ja rukouksessa jatkaen Päivi & Martti