KESÄTÖITÄ 

 

 

Kun huusin sinua, sinä vastasit, annoit sydämeeni voimaa ja rohkeutta. Ps. 138:3

 

___________________________________________________________________________________________________________________________Koronakesä

Suomessa olemme siirtymässä koronaepidemian liikkumis- ja kokoontumisrajoituksista kohti normaalimpaa elämää yritystoiminnan myös ottaessa ensi askeleita lähes totaalisen tauon jälkeen. Kesäinen sää virittää hienoisesti toiveita monenlaisten pelkojen, ahdistusten ja menetysten keskelle. Omakohtainen kiitollinen kokemus monena iltana on ollut, että Jumala kantoi taas kuluneena päivänä omaa mieltä ja sydäntä ahdistaneista monista kysymyksistä huolimatta.

Yksi korona-ajan näkyvistä ilonaiheista on ollut kristillisen ohjelmatarjonnan lisääntyminen netissä, kun monet toimijat ottivat entistä tietoisemman digiloikan sosiaalisen median käyttäjiksi. Ehkä sinäkin olet päässyt osallistumaan internetin kautta jumalanpalveluksiin tai hengellisiin kesäjuhliin? Eristysaikana etenkin uudet digitaaliset yhteydet ovat osoittautuneet suureksi avuksi – ja siunaukseksi – niin työnteon kuin yhteydenpidon mahdollistajina ja helpottajina.

Lomasijaisuus ja vierailuja

Koronatilanteen jonkin verran rauhoituttua näyttää siltä, että Japanissa työtä tekevät lähetit pääsevät kuin pääsevätkin lyhyelle mutta ansaitulle kesälomalle Suomeen. Niinpä meille tarjoutui etätyömahdollisuus kesälomasijaisina. Teemme kotimaasta käsin elokuun neljä jumalanpalvelusta Tokion Suomi-kirkon varten. Jumalanpalvelukset toteutetaan YouTube-videoina, jotka jaetaan Suomi-kirkon some-kanavien kautta. Videointityö on jo hyvässä vauhdissa, kuten kuvat kertovat!

Työsopimus sisältää myös muuta opetusmateriaalin valmistusta sekä lähetys-, julistus- ja opetustilaisuuksia Suomessa. Olet lämpimästi tervetullut esimerkiksi seuraaviin elokuuhun sovittuihin tilaisuuksiin:

 

1.8. Naistenpäivä Ohtakari, Lohtaja klo 13.30 –

6.8. Lähetyslauluilta Peurakota, Vesilahti klo 18

16.8. Messu ja lähetyskipinä Luther-talo, Hyvinkää klo 11

 

Yhteistyössä

Pyydämme sinua taas mukaan yhteiseen lähetystehtävään, jotta myös Japanissa moni voisi sanoa:

Minä kumarrun pyhään temppeliisi päin ja kiitän sinun nimeäsi armosi ja uskollisuutesi tähden. Suuri on sinun nimesi, luja on antamasi lupaus. Ps. 138:2

Kiitetään

– Jumalan tähänastisesta avusta!

–  Korona-pandemian synnyttämästä digiloikasta seurakunnissa!

–  Kesätyömahdollisuudesta: jumalanpalvelus- ja opetusvideoiden tekemisestä Japaniin ja jakamisesta internetin kautta sekä tulevista vierailuista Suomessa!

Rukoillaan

– Varjelusta, että koronavirus saataisiin taltutettua ja vältyttäisiin lisätartunta-aalloilta.

– Videointityön sujumista ja Sanan leviämistä internetin kautta.

– Siunausta kesäajan seurakunnan kokoontumisiin ja muuhun toimintaan Japanissa ja Suomessa.