120 VUOTTA JAPANI-RAKKAUTTA 

 

Nyt on aika etsiä minua, Herraa, minä tulen varmasti ja annan teille siunauksen sateen. Hoos. 10:12


Pitkässä ketjussa

Tänä vuonna vietämme maamme itsenäistä historiaakin pitempään jatkunutta ihmettä, kun ensimmäisten Evankeliumiyhdistyksen lähetystyöntekijöiden lähdöstä kaukaiseen Päivän nousun -maahan tulee kuluneeksi kunnioitettavat 120 vuotta. Tähän monien sukupolvien yhteiseen ponnistukseen verrattuna ne 30 vuotta, jotka itse olemme saaneet olla työssä mukana – joko Japanissa asuen tai kotimaasta käsin työtä tukien sekä lähetystyötä varten lisää opiskellen – on lyhyt aika. Olemme kuitenkin kiitollisia, että olemme voineet toteuttaa saamaamme kutsumusta yhdessä teidän, uskollisten lähetysystävien, kanssa. Jumala rukous- ja taloudellisen tukenne runsaasti siunatkoon!

Seuraavan lähetysmatkamme ajankohdaksi on sovittu 1.4.-5.5. Vajaan kuukauden päästä lähdemme siis matkalle, jos Jumala suo! Japanin päähän on lähetysjärjestön taholta ilmoitettu, että matka toteutetaan Japanin lähetystyö 120v -vuoden merkeissä. Matkan alkuosan pääsiäisen ympärillä olemme varanneet Tokion Suomi-kirkon työtä varten. Sen jälkeen vierailemme sopimusten mukaan eri seurakunnissa ja päiväkodeissa. Iidan päiväkodista, johon saimme kutsun 19.-20.4.2020, pastori Asahina lähetti lasten kanssa taiteilemansa, kuvassa olevan hauskan tervetulotoivotuksen!

 

Japania Suomessakaan unohtamatta

Alkuvuoteen on mahtunut muun työmme ohessa useita lähetystilanteita eri tukijatahojen kanssa. Hyvinkään Luther-talolla on ollut ilo jatkaa säännöllisesti messujen ja lähetyskipinä-hetkien pitämistä. Vesilahden seurakunnassa saimme eräänä sunnuntaina kertoa kolmelle eri rippikouluryhmälle Japanin lähetystyöstä ennen yhteistä messua. Säkylä-Köyliön seurakunnassa kokoonnuimme Rukouksen ja sanan -iltaan, jossa pidimme lähetysmatkaammekin esillä. Omaan kotiin kutsuimme puolestamme jo noin 50-vuotta kokoontuneen Japani-piirin. Lähetyksen juhlavuoden ehti ensimmäisenä avata Sleyn Helsingin osasto järjestämällä Japanin lähetystyö 120 v -teemaillan. Lämmin kiitos kaikille tilaisuuksia järjestäneille ja vapaaehtoisen panoksensa antaneille! – Merkkivuoden viettoa jatketaan syksyä myöten, johon on ehditty jo vierailujakin sopia.


Laskiaisesta pääsiäiseen

Jokin aika sitten laskiainen muistutti suurimman kristillisen juhlan tulosta. Laskiaispullien herkuttelun jälkeen pääsiäisjuhlan lähestyminen unohtuu helposti lukemattomien arkiasioiden keskellä, eikä ihme. Onhan viikkojen odotusaika pitkä. Juhlaan valmistautumisen helpottamiseksi olemmekin valmistaneet Laskiaisesta pääsiäiseen -nimisen pääsiäiskalenterin, jota on tarkoitus viedä japaninkielisenä versiona myös Japaniin!

52-sivuisessa pääsiäiskalenterissa tutustutaan kehyskertomuksen avulla pääsiäistapojen merkitykseen sekä Jeesuksen ihmeelliseen kuolemaan ja ylösnousemukseen. Siihen voi tutustua kotisivullamme linkistä:  https://www.aurinkonousee.fi/uutuus-paasiaiskalenteri/ Myymme tätä Aurinko nousee -palvelujemme omakustanteista pääsiäiskalenteria – kuten muitakin pöytäkuvakirjoja ja postikortteja – Suomessa ja Japanissa tehtävän kristillisen kasvatus- ja opetustyön hyväksi. Pääsiäiskalenterin voi tilata (15 €/kpl + mahdolliset postituskulut) osoitteesta info@aurinkonousee.fi tai 050 3062590.

Kiitos!

Nyt on aika kiittää osallistumisesta Joulukampanjaan 2019, johon syksyisessä lähettikirjeessä haastoimme lukijamme. Toimitimme postiin paketin, jossa lähti Eetu, Isoisä ja adventtienkelit -nimiset joulukalenterit Japaniin. Osoitimme joululahjamme 30:lle huhtikuun alussa koulunsa aloittavalle Mebae-päiväkodin lapselle. Tämä Sapporon kirkon Taimi-niminen päiväkoti on toiminut Tyyne Niemen aloittamana jo yli 80 vuotta!

Siunauksen sateet

 

Kirjeen alussa oleva raamatunkohta puhuu Jumalan kutsusta ja sisältää lupauksen siunauksen sateesta. Samalla tavoin kuin kuumuudessa ja kuivuudessa virvoittava sadevesi on elämän ja kasvun edellytys niin luonnossa kuin ihmiselämässä, myös siunauksen sade merkitsee elämälle välttämättömiä asioita. Opettaessaan opetuslapsiaan rukoilemaan Jeesus kehotti anomaan päivittäisiä tarpeita, jokapäiväistä leipää, ja vakuutti Jumalan huolenpidosta. Hän kuitenkin muistutti, ettei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan hän tarvitsee myös Jumalan Sanaa: Sanat, jotka Herra on puhunut, ovat henki ja elämä. Joh. 6:63

Opettaessaan opetuslapsiaan rukoilemaan Jeesus kehotti anomaan päivittäisiä tarpeita, jokapäiväistä leipää, ja vakuutti Jumalan huolenpidosta. Hän kuitenkin muistutti, ettei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan hän tarvitsee myös Jumalan Sanaa: Sanat, jotka Herra on puhunut, ovat henki ja elämä. Joh. 6:63

Kiitetään

– Jumalan avusta ja lähetysväen uskollisuudesta Japanin lähetystyön 120-vuotisen historian aikana!

– Lähetystyön tuloksena syntyneistä seurakunnista, kouluista ja päiväkodeista!

– Japanista tulleista vierailukutsuista ja Suomi-kirkon uusista kasteoppilaista!

Rukoillaan

– Lisää lähetysrakkautta itsellemme ja uusia lähetystyön ystäviä – myös nuoria.

– Johdatusta kevään lähetysmatkan valmisteluille ja siunausta niiden toteutukselle.

–  Varjelusta matkaan, myös korona-viruksen tartuntoja, sairastumisia ja tapaturmia vastaan.

Tämänkertaisessa (alla olevassa) rukouskortissamme on kuva vanhasta koristekirsikkapuusta. Kortin sanoma onkin: ”Vanhakin elää ja kukoistaa – niin tämä 2000-vuotias sakura-puu kuin evankeliumikin!” Katso myös uusi rukouskalenteri: https://issuu.com/sley/docs/rukouskalenteri_2020 Paperiversion voi pyytää Sinikka Ahvenaiselta: sinikka.ahvenainen@sley.fi tai puh. 050 348 4645.